Minder tijd kwijt aan social media én toch zichtbaar zijn?

De één vindt het heerlijk om uren met social media bezig te zijn. LinkedIn, Facebook, Pinterest, Youtube…Wanneer je consistent zichtbaar wilt zijn, is dat alleen al voor instagram een aardige to do lijst. Stories maken, posts schrijven, reels maken, posten op IGTV (Instagram blijft maar trouwens nieuwe dingen bedenken).

De ander iets minder. Hoor je bij die tweede categorie, dan heb ik wel wat voor je.

Jij wil zichtbaar zijn op social media, maar niet continu ermee bezig hoeven zijn.
Niet jouw kostbare uren kwijt zijn aan social media posts bedenken, een passende foto zoeken, een afbeelding creëren voor Pinterest, pakkende teksten schrijven, hashtags bedenken en dan ook nog overal posten…😳🙈
Het kan veel tijd in beslag nemen en let’s be honest, die besteed je liever aan één van je prioriteiten.

Zo ben je minder tijd kwijt én
blijf je zichtbaar op social media:

1. Creëer een haalbaar plan

Wanneer je af en toe een post plaatst, is het niet realistisch om een plan te volgen waarin je elke dag op social media post. Mijn tip, begin klein.

Misschien is het al heel wat als het je lukt om consistent één keer per week een waardevolle post te delen. Begin dan daar! Je kunt het altijd uitbreiden wanneer je eraan gewend bent😉

2. Bundel het schrijven van posts

Zelf ben ik enorm fan van timebatchen. Hierbij bundel je taken die steeds terugkomen en plan je tijd in om daaraan te werken. Dit werkt ook goed voor het schrijven van posts!

In plaats van elke week een paar posts schrijven, kan je ook elke maand een schrijf sessie houden waarin je veel posts schrijft! Vooral als je inspiratie hebt rolt jouw waardevolle content er soms zo uit! 

Zo bespaar je tijd én deel jij waardevolle content 🔥

3. Gebruik een planningtool

Wist je dat je posts vooraf kan inplannen en automatisch kan laten posten op jouw social media? Dit is echt ideaal én bespaart je veel tijd🕑

Zelf ben ik fan van Later en plan daarmee mijn posts in. Dit is een gratis planningtool waarmee je posts klaar kunt zetten voor een later moment (vandaar Later 😉).

Met Later kan je tot 30 posts per maand inplannen op Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Tiktok en Twitter. 

Vraagje, ben jij tevreden met de tijd die je besteed aan social media? Let me know, ik ben benieuwd 😊

Veel succes deze week,

Liefs,
Myra

P.S.
Ik zou het gezellig vinden als je mij volgt op instagram!
Daar deel ik meer handige tips om tijd te besparen & efficiënter een business te runnen 😊

Ik ben Myra en altijd op zoek hoe ik mijn business slimmer kan runnen zodat ik efficiënter werk en tijd kan besparen. Mijn beste bevindingen deel ik met jou!

Vragen?

Ik denk graag met je mee. Stuur me een mailtje.