5 gratis online tools die jouw business dagelijks vooruithelpen

Zie jij door de berg online tools de handige en praktische tools niet meer? No worries, je bent niet de enige.

Er zijn ondertussen zoveel online tools bijgekomen. Ik heb er al veel uitgeprobeerd en deel met jou de online tools waar ik écht fan van ben en die ik dan ook dagelijks gebruik.  Ze helpen mij om dagelijks productief aan de slag te gaan. En ze zijn nog gratis ook!

Let's get started shall we?

Asana

I love Asana! 💗
Asana is een project management systeem waar AL mijn to do’s in staan.

Elke ochtend open ik Asana en ze (ik vind het een ‘ze’) vertelt me wat ik die dag moet doen. Niet meer zelf op zoek naar dat to do lijstje ergens, of die verschillende systemen omdat het allemaal nét niet is wat je nodig hebt.

Asana has it all! Echt ik ben fan 😍 (ze staat niet voor niks bovenaan in dit lijstje 😉)

De gratis versie geeft je genoeg mogelijkheden om up to date te blijven met al jouw to do’s én is ideaal om samen te werken met teamleden.

Lastpass

Lastpass is een online kluis waar jij je eigen wachtwoorden op kan slaan en waarmee klanten hun wachtwoorden met jou kunnen delen. Super handig en veilig, ik gebruik het elke dag.

Regelmatig ontvang ik wachtwoorden van mijn klanten en Lastpass maakt het mogelijk dat ik niet het wachtwoord hoef te zien van mijn klant maar wel kan inloggen wel op hun account.

Dat is een super veilige manier om toegang te geven tot bepaalde platformen of websites.

Tip!

Als je een account aanmaakt, kies dan voor een privé account.
Daar zie je de gratis versie. Je kunt altijd nog later upgraden naar een zakelijk account als je dat nodig hebt 
😉

Toggl

Deze gratis tool helpt jou om je uren nauwkeurig bij te houden. Of je dit nu voor jezelf wil bijhouden of voor een klant, met Toggl kan dit supermakkelijk. 

Je kunt projecten creëren en elke klant een tag geven om zo te onderscheiden wanneer je waaraan werkt.

Ook superhandig om inzicht te krijgen in hoe lang je ergens nou écht mee bezig bent (want we schatten dat vaak íets te positief in😉) waardoor je jouw volgende week realistischer kan inplannen.

Canva

Canva is een grafisch ontwerpplatform wat je kan gebruiken om afbeeldingen, posters, websitebanners en andere visuele graphics voor social media te creëren. Canva is echt een uitkomst! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zelfs voor de niet zo getalenteerde design mensen onder ons lukt het om mooie graphics te maken. Heb je geen inspiratie? Canva heeft oneindig veel voorbeelden en templates die je wat kan aanpassen en direct kunt gebruiken. Ze hebben de juiste afmetingen al voor je klaar staan.

Ik gebruik Canva o.a. voor graphics op mijn website, Instagram, Facebook & Pinterest.

Tip!

Maak templates voor graphics die vaker terugkomen. Zo heb ik een template voor een instagram post die ik gebruik om tips te delen over tijd besparen & efficiënter werken in je business. Hoef ik alleen de tekst aan te passen en klaar 😊

Ik zou het gezellig vinden als je mij volgt op instagram!
Daar deel ik meer handige tips om tijd te besparen & efficiënter jouw business te runnen 😊

One Drive

Al mijn documenten worden automatisch opgeslagen in de Cloud van One Drive.

Niet meer in wanhoop naar je laptop staren terwijl deze crasht en jij ALLES kwijt bent (flashback naar mijn studiejaren…🙈🙈🙈).

Of je nu One Drive, Google Drive of Dropbox gebruikt, maakt in my opinion niet zoveel uit, zolang je maar een systeem hebt in de Cloud zodat jij jouw belangrijk docs niet in één keer kwijt kan zijn.

Ook al kopieer je jouw docs een paar keer per jaar op een externe harde schijf, je zal maar net die ene keer vlak daarvoor alles kwijt zijn😭

BONUS ONLINE TOOL:

Google Docs

Nog eentje dan? 

Om gezamenlijk in een document te kunnen werken met klanten of teamleden, vindt ik google docs echt ideaal! Dit gebruik ik dan ook vaak in samenwerking met klanten.

Niet meer eindeloos updates heen en weer mailen, maar gewoon in het zelfde document aanpassingen maken.

Hoef je niet meer te zoeken naar de juiste versie (is het goede_versie, versie_def, versie_def_def??😳)

Zo besparen we nog eens tijd! 🕐

There you go, (uiteindelijk) 6 gratis handige online tools die jouw business dagelijks vooruithelpen 🔥

Welke online tool mis jij nog in dit rijtje?

Let me know!

Liefs,
Myra

Ik ben Myra en altijd op zoek hoe ik mijn business slimmer kan runnen zodat ik efficiënter werk en tijd kan besparen. Mijn beste bevindingen deel ik met jou!

Vragen?

Ik denk graag met je mee. Stuur me een mailtje.